Volle kerk bij Kerst met DEV

            

Ondanks de kou en gladde wegen kwamen vele honderden mensen naar het kerstconcert van het Chr. Mannenkoor DEV en vulden De Open Poort bijna tot de laatste plaats. Het was goed toeven in de sfeervol verlichte kerk.

Een veelzijdig programma van koor- solo- en samenzang werd gebracht afgewisseld met optredens van het Duo Minsk en de bariton Aliaksandr uit Wit Rusland.

Prachtige koorzang die bestond uit met passie gezongen eenvoudige kerstliederen, een moeilijk ‘O Jesulein süss’ van J.S.Bach, het vrolijk gezongen ‘Christus geboren’ en ‘swingende’ spirituals als het ‘Glorious Kingdom’ en ‘Go tell it on the mountain’, maar ook de ‘Drei Könige’ van P. Cornelius werd uitgevoerd met daarin een mooi gezongen, maar moeilijke baritonsolo van Casper Spannenberg. Zeker boeiden ook de jongere koorsolisten Jan Willem en Casper Wim Spannenberg in het bekende ‘Il est né le divin Enfant’. Dirigent Bert Duijst leidde zijn koor op vakkundige- en bezielende wijze en tekende daarnaast voor de orgelbegeleiding van de samenzang. Een veelzijdig musicus!

Het Duo Minsk bestaande uit Vladmier Nemtsev op Bayan en Anna Nemtseva op cymbalo had een belangrijk aandeel in het programma en boeide de aanwezigen tot het laatste moment. Op indrukwekkende wijze vertolkten zij samen of solistisch naast Russische volks- en kerstmuziek, gedeelten uit werken van Vivaldi, Bach en Rossini. De bariton Aliaksandr Zanudzenka trad zowel solistisch als samen met het koor op. Een stem die de kerk vulde tot in elke hoek van de kerkzaal. Indrukwekkend! Een mooi moment was zeker ook de samenwerking in ‘Go tell it’ waarin Aliaksandr en Casper Spannenberg ieder voor zich en gezamenlijk zich voegden in het koor als solisten. Terecht was er een dankbaar applaus na de uitvoering van het ‘Cantique de Noël’ en na dankwoorden bij de afsluiting van het concert. Traditioneel werd het concert afgesloten door het koor met het zingen van ‘Stille Nacht’. DEV mag terugzien op een fraaie afsluiting van het jubileumjaar ’75 jaar DEV’.

         

« terug naar overzicht