Uitwisselingsoncert in Berkel en Rodenrijs

PERSBERICHT:

UITWISSELINGSCONCERT met het Hollands Christelijk Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor “Door Eendracht Verbonden” uit Hattem.

Op 24 september a.s. zal het Chr. Mannenkoor D.E.V. haar medewering verlenen aan een concert in de O.L.V. Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs in samenwerking met het Hollands Christelijk Mannenkoor uit Lansingerland. Het betreft hier een uitwisselingsconcert. T.z.t. zal H.C.M. in Hattem haar medewerking verlenen aan een daar te houden concert.

Het Chr. Mannenkoor D.E.V uit Hattem is opgericht in 1935 en staat inmiddels al weer 15 jaar onder leiding van haar dirigent Bert Duijst en heeft ongeveer 70 leden. Hattem is een oude Hanzestad dat in 1299 haar stadsrechten kreeg. Het is gelegen aan de oevers van de IJssel, in het noorden van Gelderland. Hattem kent een fraaie stadspoort en een fraaie Kerk uit ca.1400. Het inwonertal ligt rond de 12.500.
De stad heeft een rijk  verenigingsleven  vooral muzikaal met diverse koren en orkesten, het wordt ook wel de muziekstad genoemd.

Dirigent Bert Duijst heeft het koor een eigen gezicht gegeven mede omdat 80 procent van het repertoire
á capella wordt gezongen, dit in tegenstelling met het Hollands Christelijk Mannenkoor dat bijna altijd met begeleiding zingt.
Bert Duijst is docent muziek aan het Greijdanus College in Zwolle en dirigeert nog enkele koren. Bovendien is hij vaste organist van de ontmoetingskerk in Hasselt.
H.C.M. heeft momenteel 126 leden die vooral komen uit Lansingerland, maar ook uit de omliggende plaatsen.  Nog steeds weten mannen de weg te vinden naar het Hollands Christelijk Mannenkoor. Zij voelen zich er snel thuis vooral door de vriendschappelijke sfeer.
Het koor staat al jaren onder bezielende leiding van Arjan Breukhoven die het koor een eigen gezicht heeft gegeven.
Arjan Breukhoven is o.m. de vaste organist van de  Dorpskerk in Berkel en Rodenrijs. Het repertoire van H.C.M. is veelzijdig  te noemen  en  wordt mede bepaald door de oecumenische christelijke grondslag. Ook andere werken maken deel uit van het repertoire het geen wordt samengesteld afhankelijk van het concert of medewerking.

Het repertoire van D.E.V. bestaat uit diverse stijlen Nederlandstalig, Duits, Frans, Engels en Byzantijnse kerkliederen. Ook populaire en klassieke werken van grote meesters maken onderdeel uit van het repertoire. Een groot deel van het programma in Berkel en Rodenrijs zal door het mannenkoor uit Hattem worden ingevuld. Ook zullen de koren gezamenlijk enkele nummers zingen.
De beide dirigenten  Arjan Breukhoven van HCM en Bert Duijst van DEV  zijn meesters in het bespelen van het orgel en zullen de koren afwisselend begeleiden.
De fluitist Kees Alers zal tevens zijn medewerking verlenen. Kees is vooral bekend van radio en tv en wordt veel gevraagd om zijn muzikale kunsten te vertonen en is bovendien een goede begeleider.

Het beloofd een mooie sfeervolle avond te worden in de prachtige O.L.V. Geboortekerk. Door deze unieke samenwerking is de toegang gratis, de besturen van beide koren hopen dan ook dat  er veel bezoekers zijn  die kunnen genieten van het mooie programma wat is samengesteld.
Wel zal er een collecte worden gehouden om de noodzakelijke kosten te dekken.

Wij hopen op een grote opkomst. U bent van harte welkom in de O.L.V. Geboortekerk aan de Noordeindseweg 102 in Berkel en Rodenrijs op 24 september a.s. De aanvang is 19.30 uur. De kerk gaat open om 19.00 uur. Toegang Gratis.

 

« terug naar overzicht