Sterk Concertprogramma

Persbericht:

Zaterdag 18 februari jl. heeft het Chr.Mannenkoor DEV veel concertgangers aan haar verplicht met het brengen van een sterk- gevarieerd programma en uitgevoerd in de van tevoren aangegeven tijd van vijf kwartier. Majestueus klonk vanonder het grote orgel het prachtige werk "The Creation" waarmee het koor meteen grote verwachtingen schiep voor het vervolg van het programma. Sonoor en met gevoel voor de juiste nuancering liet dirigent Bert Duijst een aantal Nederlandstalige liederen uitvoeren waarbij de bariton Casper Spannenberg met warme stem soleerde in het "Groot is Uw trouw".

Dat DEV beschikt over kwaliteiten bleek in de uitvoering van een aantal mooie- maar ook moeilijke  a capella koorwerken. O.m. in het achtstemmige dubbelkoor "Le Sauveur est ressuscité"  het fragiel vertolkte "Seigneur, je vous en prie" en in het machtige koorwerk "Selig sind die Verfolgung leiden" van Kienzl uit de opera "Der Evangeliemann". Mooie inzetten en zuiver van toon zonder in te leveren op toonhoogte in de prachtige a capella zang.

Meesterlijk was de vertolking op het grote orgel van het werk "Variations sur Laast uns erfreuen" van D. Bedard door de bekende organist André van Vliet. Hij was het ook die zorgde voor een verantwoorde begeleiding op piano van het koor en Kees Alers op dwarsfluit. Beiden wisten de aanwezigen te boeien in o.m. "Menuet en Badinerie" van J.S. Bach en later in het programma de variaties over "Joshua fit the battle of Jericho".

In het laatste koorblok zong DEV "In His love" van Mark Petterson, het "Wothy is the Lamb" van G.F. Händel en een indrukwekkend "My Lord, what a morning".

Een aanhouden applaus was terecht en werd onderstreept met het aanbieden van fraaie boeketten  aan dirigent en medewerkenden. Tot slot zong DEV de prachtige zegenbede "Zegen ons Algoede" in een bewerking van haar oud- dirigent Karel Rouw 

DEV kan terugzien op een prachtig voorjaarsconcert waarin het liet horen te beschikken over goed stemmateriaal. Onder de kundige en bezielende leiding van Bert Duijst mag het koor de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien.

 

 

« terug naar overzicht