Sfeervol Kerstconcert Chr. Mannenkoor D.E.V.

Een volle- en feestelijk versierde kerk en fijne reacties na een sfeervol kerstconcert. Wat kan een koor zich meer wensen!
DEV gaf onder leiding van Bert van de Wetering een prachtige opmaat naar Kerst en ook naar het jubileumjaar 2015. Het was deze avond zijn eerste grote optreden met DEV en de mannen mogen zich gelukkig prijzen met zo’n goede opvolger van Bert Duijst die het koor 18 jaar heeft geleid.

Zoals gezegd, een volle Open Poort en dat gaf verplichtingen naar de bezoekers. Nog vóór de opening klonk een mooi- en breed gezongen ‘O kom, o kom Immanuël’ in een prachtige bewerking van Karel Rouw. Het ‘weest blij’ was de oproep en straalde zonder geforceerde fortissimo’s. 
Dat DEV over kwaliteit beschikt bleek eens te meer in de prachtig a capella uitgevoerde werken ‘God so loved the world’van John Stainer en het ‘O Jesulein süss’ van J.S. Bach maar niet minder in o.m. het bekende ‘Cantique de Noël’ met als baritonsolist het koorlid Casper Spannenberg die nog steeds over een mooie sonore stem beschikt. Terecht was er voor hem en het koor applaus.

DEV had zich verzekerd van medewerkers van naam te weten Sander van den Houten – piano en orgel en Regina Ederveen-harp. Beiden wisten zowel solistisch als begeleidend de aanwezigen te boeien. In subtiel samenspel met het koor werden enkele Nederlandstalige kerstliederen vertolkt.
Geheel volgens traditie werd in samenzang met de bezoekers het ‘Ere zij God gezongen’ in een bewerking van Jan van de Waart maar niet eerder dan dat er woorden van dank waren gesproken en bloemen werden uitgereikt aan de medewerkenden van dit bijzondere concert.

Tot slot vertolkte DEV op haar eigen indrukwekkende wijze het ‘Stille nacht’ waarna koor, dirigent en medewerkenden onder staand applaus de kerk verliet. Zeker mag niet onvermeld blijven de prachtige presentatie van het programma via de beamer.     

 

« terug naar overzicht