KERSTCONCERT D.E.V. HOOGTEPUNT IN JUBILEUMJAAR

Maandag 21 december gaf het Chr. Mannenkoor DEV als afsluiting van het jubileumjaar haar kerstconcert in De Open Poort.

De kerk was afgeladen vol en de verwachtingen hoog gespannen. Deze werden niet beschaamd.

In processie kwam het koor de kerk binnen met het Taizélied ‘Als alles duister is’ een zeer indrukwekkende opening van het concert. Vanuit het duister al zingend naar voren, naar het licht, gevolgd door samenzang van het lied ‘Daar is uit ’s werelds duistere wolken’.

Er volgde een zeer gevarieerd programma met muziek van Händel uit The Messiah, het Veni Jesu van herubini maar ook prachtige a capella gezongen kerstwerken. Fijne luistermuziek werd begeleid door Kees Alers op dwarsfluit en/of Harm Hoeve welke laatste het orgel ongehoord verrassend liet klinken. Beiden soleerden in werken van Peterson, Reger e.a. en hadden een bijzonder aandeel in dit concert. Bijzonder was de inbreng van slagwerker Thomas van Olst (CMH) in enkele koorwerken.

Ook dirigent Bert van de Wetering soleerde in het bekende werk ‘Cantique de Noël’ wegens afwezigheid van  koorsolist Casper Spannenberg. Een mooie sonore- en krachtige stem die zich prachtig mengde met de koorzang en tegelijk het koor ‘stuurde’. Het zou te ver voeren om alle details te vermelden. Onvermeld mag niet blijven de zeer muzikale- en gedreven leiding van dirigent Bert van de Wetering die in korte tijd een eenheid met het koor werd.

DEV heeft zich aan de luisteraars verplicht, zeker met het ook nu weer op indrukwekkende wijze gezongen ‘Stille nacht’ als afsluiting van dit onvergetelijke concert.

Rest om een compliment te maken voor de fraaie beamerpresentatie van het programma.

« terug naar overzicht