Kerst met

       

                 

                                            KERST MET ‘D.E.V.’ HATTEM

Woensdagavond 18 december geeft het Chr. Mannenkoor DEV  haar jaarlijks kerstconcert in Kerkelijk Centrum ‘ De Open Poort’ te Hattem. Elk jaar weer mag het koor zich verheugen in een grote belangstelling voor dit concert met koor- en samenzang o.l.v. Edwin Velvis.

DEV heeft ook voor dit jaar weer een mooi programma samengesteld met prachtige overwegend Nederlandstalige kerstmuziek maar ook het bekende ‘Away in a manger’ en ‘Cantique de Noël’ met als solist Casper Spannenberg. Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met het gezamenlijk zingen van het ‘Ere zij God’ en het bekende ‘Stille Nacht’ van Fr. Gruber. Medewerkenden aan dit concert zijn Harm Hoeve - orgel en piano en Kees Alers – dwarsfluit.

Harm Hoeve is een veel gevraagd organist en begeleider. Als jongen van 12 jaar begeleidde hij al de gemeentezang in de Geref. Kerk van Rouveen. Hij studeerde af als docerend- en uitvoerend musicus aan het Conservatorium te Zwolle waar hij les kreeg van Harm Jansen. Orgelconcerten gaf hij o.m. in Amerika, Rusland, Schotland enz. Grote bekendheid kreeg hij door zijn medewerking aan het programma Nederland Zingt en in het bijzonder het concert vanuit The American Cathedral in Parijs. Zijn improvisaties zijn zeker een visitekaartje alsook de begeleiding van koren in binnen en buitenland.

Kees Alers begon met fluitlessen toen hij 9 jaar was en op 14 jarige leeftijd werkte hij al mee aan een tv programma van de NCRV. Bij meerdere grote orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw orkest, werd en wordt hij gevraagd als solist. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij Cum Laude af. Ook Kees Alers is regelmatig te beluisteren in het TV programma Nederland Zingt.
Inmiddels geeft hij concerten in binnen- en buitenland o.m.  Duitsland, Frankrijk en Israël en werkt daar mee aan TV programma’s
Tot nu toe heeft hij meer dan 30 cd’s gemaakt en is te beluisteren op meer dan 450 cd’s.
Kees Alers zal zowel solistisch optreden alsook samen met het mannenkoor.

Het concert begint om 20.00 uur en de kerkzaal is open vanaf half acht. De toegang is vrij maar er is wel een deurcollecte ter bestrijding van de kosten.

« terug naar overzicht