Jubileumconcert

 

80 jaar Chr. Mannenkoor DEV, dat vraagt om een jubileumconcert!

Zaterdag 14 november a.s. is het zover. Het koor is bezig met de laatste voorbereidingen voor dit concert dat gegeven wordt in De Open Poort.
Een programma waaraan mee zullen werken het bekende Erasmus Consort begeleidingsensemble uit Rotterdam, organist/pianist Sander van den Houten, een trombonekwartet van de CMH, een samengesteld dubbelmannenkwartet en andere koorsolisten.
Het dubbelkwartet zal in de uitvoering van de gehele ‘Deutsche Messe’ van Franz Schubert een aandeel leveren en het ‘Ständchen’ van hem zelfstandig uitvoeren met daarin als solist Casper Spannenberg.

Het programma vermeldt verder o.m. mooie koorwerken als ‘Locus Iste’ van Anton Brückner, een drietal Psalmbewerkingen van de oud dirigenten Karel Rouw en Bert Duijst, het Adoramus en Benedictus van Karl Jenkins alsook ‘zijn compositie ‘Adem’ uit de Evang. Opera ‘The armed man’. Het concert wordt geopend met het feestelijke werk ‘Preis und Lob’ van Joh.S. Bach uit zijn cantate 207a.
Het Erasmus Consort speelt o.m. het bekende ‘Palladio’ van Karl Jenkins en het Allegro uit het ‘Divertimento 3’ van W.A. Mozart.
In enkele werken zal Sander van den Houten zijn bijdrage verlenen op het prachtige, door onze plaatsgenoot Jan van Ogtrop gebouwde kistorgel.
Tijdens dit concert zal het koor zich ook presenteren in nieuwe koorkleding!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden en Evang. boekhandel De Fontein in Hattem en Shalom in Wapenveld. De toegangsprijs is € 10,= p.p. incl. consumptie in de pauze.

 

 

« terug naar overzicht