Jubilarissen bij DEV

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Christelijk Mannenkoor “Door Eendracht Verbonden”, die gehouden werd in de Ontmoetingskerk op vrijdag 2 januari jl., zijn drie koorleden gehuldigd. De gezellige- en ongedwongen samenkomst werd  geopend met een Nieuwjaars toespraak van de voorzitter van DEV, Johan Knegt. 
Hij was blij een bijna voltallig mannenkoor met hun echtgenotes c.q. partners te kunnen verwelkomen. In het bijzonder werd dirigent Bert van de Wetering en zijn vrouw welkom geheten. Dankbaar werd teruggekeken op het eerste jaar onder zijn leiding met fijne optredens en als hoogtepunt het kerstconcert op 21 december j.l. Vol vertrouwen gaan het koor en haar dirigent het jubileumjaar in. Een jaar waarin DEV 80 jaar bestaat en dat bestaan hoopt te vieren met een aantal bijzondere activiteiten. 

Hoogtepunten zijn zeker de Paaszang op zaterdag 4 april, “DEV en Hattem zingt” op zondag 26 april, een koorreis eind mei, het jubileumconcert op zaterdag 14 november en uiteraard het kerstconcert op maandag 22 december. Mogelijk komen er ook nog een paar optredens elders.

Na een heerlijke- en goed verzorgde Chinese maaltijd werd overgegaan tot de huldiging van de jubilarissen. Dit keer waren er twee zangers die 35 jaar trouw lid zijn , Ben Oosterhoff en Bert de Jong. Zij ontvingen uit handen van de voorzitter voor het 35 jarig lidmaatschap de DEV Waterman pen met inscriptie en een oorkonde van de Kon. Chr. Zangers Bond.

Tot zijn verrassing werd ook voorzitter Johan Knegt zelf gehuldigd. Uit handen van de 2e voorzitter Chris Meijnen ontving hij de sculptuur “Dank voor uw inzet”. De gouden roos, onderdeel van de sculptuur, symboliseert de gewaardeerde inzet en betrokkenheid wegens 25-jarig koorlidmaatschap. Ook voor hem was er de oorkonde van de KCZB.
De echtgenotes van de jubilarissen ontvingen een boeket bloemen.

Op woensdag 7 januari jl. werden bij aanvang van de wekelijkse repetitie van het koor nog twee leden gehuldigd, Gerrit Schipper en Wim Palm. Gerrit Schipper die ook 35 jaar lid is ontving uit handen van de voorzitter de DEV Waterman pen en een boeket bloemen voor zijn vrouw die wegens ziekte helaas niet aanwezig kon zijn. Wim Palm die 25 jaar lid was van een mannenkoor in Wapenveld en nu alweer 10 jaar lid is van DEV werd voor zijn 35 jarig KCZB-koorlidmaatschap gehuldigd. Beide jubilarissen ontvingen een oorkonde van de bond.
Mevrouw Palm ontving een mooi boeket bloemen.

                    

 

« terug naar overzicht