Indrukwekkend Kerstconcert DEV

     

Persbericht d.d. 23.12.2011 

Maandag 19 december jl. gaf het Chr. Mannenkoor “D.E.V.” o.l.v. Bert Duijst haar Kerstconcert in een sfeervol aangekleed kerkelijk centrum “De Open Poort”. Het concert trok ruim 600 bezoekers en de kerk was dan ook bijna tot de laatste plaats bezet.
DEV wist opnieuw te boeien in zowel eenvoudige Nederlandstalige kerstliederen maar zeker niet minder in werken als het “Hodie Christus natus est” van Palestrina, uit The Messiah van Händel het “For unto us a child is born” en “In His love” van Mark Patterson.
De juiste sfeer treffend en prachtig van klank en ritmiek klonken een aantal Negro Spirituals met o.m. “” Go, tell it on the Mountain” waarin de koorsolist Casper Spannenberg soleerde. Onvermeld mag zeker zijn aandeel niet blijven in het majestueus gezongen “Cantique de Noël”.
DEV had zich deze avond verzekerd van de medewerking van de twee jonge opkomende solisten Anja Brons-fagot en Sander van den Houten- orgel/piano. Zij begeleiden het koor in enkele werken en deden dit zonder te overheersen. Ook solistisch maakten zij indruk in met name de uitvoering van de “Sonate in F” van G.Ph. Teleman maar niet minder in de uitvoering van “Ich steh an deiner Krippe ein” van J.S. Bach. Prachtige variaties over dit lied in een boeiend samenspel.
Alle aanwezigen mengden zich met de uitvoerenden in het engelenkoor “Ere zij God”. Hiermee kwam er bijna een eind aan dit kerstconcert, maar niet eerder dan na een hartelijk dankwoord en bloemen. Zoals gebruikelijk wist dirigent Bert Duijst ook nu weer de juiste nuancering op zijn koor over te brengen in een stijl- en gevoelvol gezongen “Stille nacht” van Grüber waarmee echt een einde kwam aan dit indrukwekkend concert.

« terug naar overzicht