Geslaagde DEV uitgaansdag

PERSBERICHT

"DEV" EN "HCM" ZINGEN SAMEN

Zaterdag 24 sept.j.l. trok het Chr.Mannenkoor D.E.V. richting West Nederland. Een groot aantal dames vergezelden de mannen tijdens deze zonovergoten DEV-dag.

Met 2 bussen vertrok men al vroeg richting Stroe voor een koffiestop en daarna werd de reis voortgezet naar Papendrecht voor de lunch. Het was een feest samen op een terras te mogen zitten eten aan de Merwede. In de  middag ging de reis naar Rotterdam waar met Spido een havenrondvaart werd gemaakt. Ook hier was het genieten van zon, water en haven- en stadsgezichten.

Tot slot van deze dag was er het concert in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs samen met het Hollands Christelijk Mannenkoor. Een concert met veel afwisseling. Het HCM o.l.v. Arjan Breukhoven, met ruim 90 leden, is een koor dat uitsluitend met begeleiding zong en daar tegenover DEV o.l.v.Bert Duijst, die avond met 55 leden, dat bijna alles a capella uitvoerde.

Een afwisselend programma met intermezzo’s van Kees Alers op dwarsfluit die veel indruk maakte. DEV heeft deze fluitist meteen gecontracteerd voor haar voorjaarsconcert in 2012.

Wat de bijdrage van DEV betreft maakten de uitvoering van het dubbelkoorwerk ‘Le Sauveur est ressucité’ van VolkmarLeisring en ‘The Creation’ van Willy Richter diepe indruk bij de concertgangers. Ook de eenvoudiger werken als o.m. ‘Psalm 141’ in een bewerking van R. Elsinga en ‘Laat ons nu vrolijk zingen’ bewerkt voor mannenkoor door Bert Duijst werden bijzonder gewaardeerd. De koorsolisten van DEV oogsten een warm applaus. Terecht bloemen voor alle medewerken aan dit concert in een prachtig gevulde kerk.

Een zeer geslaagde concertavond georganiseerd door de concertcommissie van HCM.

                  

Voorlopig even ‘rust’ voor de mannen van DEV maar genoeg te doen in de aanloop naar Kerst en het voorjaarsconcert 2012. Het is zeker nu de juiste tijd om kennis te maken met het koor. Dat kan elke woensdagavond- geheel vrijblijvend- van kwart voor acht tot kwart voor tien in De Notenhof aan Sparrenlaan in Hattem. Voor meer info kijk op www.devhattem.nl of bel 038-4441990 of 4442419

                 

 

 

« terug naar overzicht