Feestelijke afsluiting jubileumjaar met concert 25 sept. 2010

Een volle kerkzaal, aandachtig luisterende concertgangers, hoogstaande koormuziek, perfecte organisatie...... dit alles slaat op het afsluitend jubileumconcert dat georganiseerd werd door het Chr. Mannenkoor DEV te Hattem t.g.v. het 75 jaar bestaan.

Precies half acht werd het concert geopend door de voorzitter van DEV, Willem Spannenberg. In een kort openingswoord werden zowel de koren als de luisteraars welkom geheten, koren waarmee DEV in de afgelopen jaren een goede band heeft opgebouwd door het geven van uitwisselingsconcerten.

Een zeer afwisselend programma werd gebracht door het "Interkerkelijk Koor Cantilede/Inspiration" uit Ede, het "Geref. Drachtster Mannenkoor", het Gem. Koor "Zang en Vriendschap" uit Batenburg en uiteraard door "D.E.V." zelf.

Zoals gezegd hoogstaande koormuziek, en het zou te ver voeren om elk koor apart een beoordeling te geven. Dat was ook niet het uitgangspunt van dit concert. Voor DEV was het natuurlijk jammer dat haar dirigent Bert Duijst door ziekte niet aanwezig kon zijn om zijn koor muzikaal te leiden, maar dit werd op voortreffelijke wijze gedaan door de voorzitter van DEV, Willem Spannenberg, die met het koor een dankbaar applaus in ontvangst mocht nemen.

Onvermeld mag niet blijven de indrukwekkende afsluiting van dit concert met afwisselend koor- en samenzang van het lied "De dag door Uwe gunst ontvangen". Een feestelijke- en waardige afsluiting van het Chr. Mannenkoor D.E.V. dat zowel plaatselijk, regionaal als landelijke een goede naam heeft opgebouwd in de afgelopen 75 jaar. Voor meer foto's zie http://www.devhattem.nl/

« terug naar overzicht