Een dagje uit met DEV

Zaterdagmorgen 24 september 09.00 uur : iedereen is aanwezig in De Notenhof. We kunnen op tijd vertrekken. Twee bussen van IJsseltours staan klaar om ons deze dag op een paar mooie plekken te brengen in het Zuid-Westen van ons land. De weersverwachting ziet er goed uit met temperaturen in het vooruitschiet die niet zouden misstaan in de zomer. Kortom: de ingrediënten voor een mooie dag zijn aanwezig.
Onze eerste stop zag er mooi uit en het gebak smaakte voortreffelijk. Sommige stukken appeltaart waren zo groot dat je haast kon spreken van een lunch. Na deze koffiestop op de Veluwe reden we richting het drukke maar veelzijdige Westen. De stemming zat er al goed in en er werd luidkeels gezongen.

                                                                                                                                                                    

Om 12.30 uur kwamen we aan in Papendrecht waar de commissie een prachtige locatie voor ons had gevonden pal aan de Merwede. We genoten daar van een heerlijke en zeer goede verzorgde lunch op het terras en konden ondertussen de talrijke schepen op het water voorbij zien glijden.
Om 13.30 uur klommen we weer in de bussen en reden naar onze havenstad Rotterdam. Een prachtig gezicht om de vele oude maar ook hypermoderne gebouwen te zien langs de oevers van de Nieuwe Maas en de Nieuwe Waterweg. Rotterdammers zijn terecht trots op hun stad “Rotjeknor”  en de mooie skyline.

                                                                                                                                                      
   

Aan boord van de Spido rondvaartboot konden we vele havenactiviteiten van dichtbij bekijken. We waren onder de indruk van de enorm grote bedrijven die we langs de oevers zagen, soms in schrille tegenstelling of afgewisseld met weer een stukje echte oude glorie in de vorm van een molen of een prachtig gerestaureerd gebouw of de SS Rotterdam.
Met lekkere gloeiende wangen liepen we ruim een uur later weer op de kade en zochten we de bussen op.

Om ongeveer 17.00 uur kwamen we aan in Berkel Roderijs waar we alweer werden opgewacht met eten. De commissie van het HCM, het Hollands Christelijk Mannenkoor had het allemaal keurig geregeld.

                                                                                                                                                                        

Terwijl de dames zich konden vermaken in een 2e hands winkel mochten wij proberen in te zingen. Gelukkig konden we ons vasthouden aan de bekende spreuk: “Een slechte generale belooft een mooie voorstelling te worden”. Met dat in ons achterhoofd werden we in het eerste blok op scherp gezet door onze dirigent, Bert Duijst. Hij kreeg ons weer ouderwets in de goede kijk-en luisterhouding. Het publiek werd er stil van.

Nadat het HCM weer een blok had gezongen en we enkele solisten hadden gehoord mochten we het 2e blok verzorgen. Onze solisten, Casper Spannenberg en het duo Jan-Willem en Casper-Wim Spannenberg hadden een mooi aandeel in dit gedeelte en wat we allemaal hadden gehoopt: het liep nu wel lekker allemaal.

             

Tenslotte konden we het concert afsluiten met een gezamenlijk optreden. Het publiek dat in ruime mate aanwezig was in de kerk kon terugzien op een mooi concert.
En wij…………………………moe maar voldaan kropen we weer in de bussen die ons na een voorspoedige terugreis om 23.15 uur weer veilig terugbrachten naar de Sparrenlaan. Het was een fantastische dag.

Namens het bestuur willen we de com. die deze reis heeft voorbereid dan ook hartelijk bedanken.

uw voorzitter, Johan Knegt

« terug naar overzicht