DEV zong op jubileumfeest KCZB

 

Zaterdag j.l. mocht het Chr. Mannenkoor DEV uit Hattem meewerken aan het jubileumfeest van de Kon.Chr. Zangersbond ter ere van het 125 jaar bestaan van de bond.
Dit grote zangfestijn werd gehouden in Bunschoten-Spakenburg.Verdeelt over 8 kerken zongen 69 koren telkens in blokken van een uur en afwisselend in samenstelling.
Bunschoten-Spakenburg was voor één dag ‘KCZB korendag’.
DEV zong ’s morgens om elf uur in de Maranathakerk en ’s middags vier uur in De Fontein. Elk uur was er afwisselend zang van gemengde koren alsook cantorijen, mannen- en jeugdkoren.
DEV zong o.m. het dubbelkoorwerk ( 8 stemmig!) ‘Le Sauveur est ressucité’ van Volkmar Leisring en het prachtige werk ‘The Creation’ van W. Rigter.

In de Maranathakerk werd het optreden beoordeeld door Jos Vranken, een bekend musicus en dat zeker in de mannenkorenwereld.
Hij noemde het optreden van DEV ‘gedisciplineerd, verrassend qua programmakeuze ( alles a capella) en ver boven de kwaliteit uitstekend van de gemiddelde mannenkoren’. En zei hij ‘als ik dat zeg dan mogen jullie er van uitgaan dat dit zo is!’ Ook dirigent Bert Duijst kreeg lovende woorden te horen over o.m. de durf om met zo’n mooi- en afwisselend programma te komen en de kwaliteit van het gebodene.

DEV kan terugzien op een prachtige dag waarbij ‘Hattem-muziekstad’ zeker ook nu weer werd gepromoot.

« terug naar overzicht