DEV zingt in Bunschoten

Het Chr. Mannenkoor DEV werkte zaterdag 29 maart j.l. op uitnodiging mee aan het jubileumconcert van de Chr. Zangvereniging ‘Zang en Vriendschap’ uit Eemdijk. Dit concert, in een volle Zuiderkerk te Bunschoten, stond in het teken van het 85 jaar bestaan van ‘Zang en Vriendschap’.

Het gastkoor, gestoken in traditionele klederdracht, zong vol overgave overwegend bekende Nederlandstalige werken met orgelbegeleiding van Henk van Putten uit Kampen en de vaste begeleider op piano Bert Koelewijn.
Dirigent Peter den Ouden leidde zijn koor op ontspannen wijze hetgeen te merken was in de enthousiaste koorzang.

DEV zong deze avond o.l.v. de jonge gastdirigent Sander van den Houten uit Kampen wegens verplichtingen elders van Bert van de Wetering. Zonder overbodige bewegingen in zijn directie voerde hij de koorzang van de mannen naar grote hoogte. De stilte en aandacht was voelbaar bij de vele concertgangers zowel in het Nederlandstalig blok als in de specifieke mannenkoorwerken van Jos Beltjens, Albert de Klerk en Wilhelm Kienzl. Het aandeel van DEV werd afgesloten met het bekende- en indrukwekkende werk ‘God, and God alone’ van Phill McHugh waarin Casper Spannenberg als solist een flink aandeel had. Een aanhoudend applaus was de reactie op de bijdrage van DEV aan dit concert.
Beide koren zongen nog gezamenlijk het ‘Gloria’ van Antonio Vivaldi waarna het concert werd afgesloten met ‘De dag door Uwe gunst ontvangen’ in wisselende koor- en samenzang.

Rest nog te vermelden de uitstekende ontvangst en verzorging door de leden van ‘Zang en Vriendschap’!

 

« terug naar overzicht