DEV scoort hoog met nieuwe dirigent

Zaterdagavond 22 februari jl. gaf het Chr. Mannenkoor DEV te Hattem haar voorjaarsconcert in de Grote- of Andreaskerk voor een talrijk publiek. Het was tevens de vuurdoop voor haar nieuwe dirigent Bert van de Wetering die hij glansrijk heeft doorstaan! Met een jeugdig enthousiasme voerde hij het koor naar grote muzikale hoogten. Prachtige doorgaande lijnen in ‘eenvoudige’ koraalmatige werken maar niet minder in de uitvoering van o.m. het ‘Tantum ergo’ van Jos Beltjens, het ‘Selig sind’, die Verfolgung leiden’ van Wilhelm Kienzl met ongetwijfeld als hoogtepunt van dit concert de vertolking van het ‘Benedictus’ van Karl Jenkins waarbij Marion van Raalten excelleerde in haar subtiele- zuivere- en trefzekere begeleiding op bugel zoals ook in twee werken van G.F. Händel. Zij had een belangrijk aandeel in het succes van deze avond. Een prachtige ronde bugelklank vulde de kerk zowel solistisch als tijdens de begeleiding van enkele beslist niet gemakkelijke koorwerken!

Onvermeld mag zeker ook niet de medewerking van de bekende organist/pianist André van Vliet blijven. Naast de uitvoering van het orgelwerk ‘Variations sur “Sine Nomine” van de Franse organist D. Bédard en eigen variaties en koraal over het lied ‘Halleluja, eeuwig dank en ere’ begeleidde hij het koor in enkele werken met gevoel voor dynamiek en nuancering.

De aanwezigen luisterden ademloos naar het werk ‘Pie Jesu’ van Andrew Lloyd Webber in een mannenkoorbewerking van Bert Duijst waarin de koorleden Casper Spannenberg en Bert van der Worp als solisten optraden. Dit werk, alsmede het door koor en aanwezigen gezongen ‘Wij moeten Gode zingen’, mocht gezien worden als een hommage van het koor aan Bert Duijst voor alles wat hij in de afgelopen bijna 18 jaar voor DEV heeft betekend.

Een langdurig applaus was er voor koor en medewerkenden maar niet in het minst voor de nieuwe dirigent Bert van de Wetering die in slechts 7 weken tijd dit concert heeft voorbereid. Een hoge score met hoge verwachtingen voor de toekomst van DEV

« terug naar overzicht