Concert DEV boeide

CONCERT ‘DEV’ BOEIDE

Uitgaande van de vele positieve reacties mag het Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ o.l.v. Bert Duijst terugzien op een voorjaarsconcert, j.l. zaterdag, dat veel indruk heeft gemaakt. Al vroeg stroomde de Grote- of Andreaskerk vol met concertgangers.
Het zou te ver voeren om het programma puntsgewijs door te nemen maar al direct verraste het werk ‘Adem’ van Karl Jenkins, gezongen vanonder het grote orgel. Stoere mannenzang afgewisseld met een sopraansolo van Annemet Lems direct gevolgd door het dubbelkoorwerk ‘Le Sauveur est ressuscite’ (Volkmar Leisring) vanuit beide zijbeuken van de kerk.

Hoogtepunten van dit concert? Het blok Nederlandstalig geestelijk lied, het ‘Prière’ van Ch.Gounod alsook het’ Sanctus en Benedictus’ uit zijn Messe Solennelle’. De Byzantijnse werken met prachtige koorklanken, a capella uitgevoerd, maar ook het bekende ‘God, and God alone’ van Phill McHug waarin Casper Spannenberg op verdienstelijke wijze soleerde. Tijdens het koorwerk ‘U heft mij op’ met sopraansolo werd het angstig stil in de kerk, een ontroerend werk dat veel mensen heeft ‘geraakt’. In het lang aangehouden slotakkoord speelde André als verrassing voor iedereen heel zacht de melodie van de eerste regel ‘Ga niet alleen door ’t leven’  “Muziek is emotie” zei eens iemand en dat was gedurende het hele concert waar te nemen.
Zowel Annemet Lems-sopraan alsook André van Vliet - piano en orgel lieten horen musici van klasse te zijn en dat solistisch alsook in de begeleiding van het koor.
Na woorden van dank door de voorzitter, het overhandigen van bloemen aan solisten en dirigent, klonk een aanhoudend applaus als uiting van waardering.
Het concert werd indrukwekkend afgesloten met koor- en samenzang van het lied ‘Hoe groot zijt Gij’.

« terug naar overzicht