Casper Spannenberg 60 jaar lid van DEV

Tijdens de nieuwjaarsreceptie d.d. 2 januari jl. van het christelijk mannenkoor DEV werd koorlid Casper Spannenberg gehuldigd vanwege zijn 60 jaar trouwe lidmaatschap en kreeg de gouden draagspeld uitgereikt van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond (KCZB).

Als jongen van 13 jaar ging hij al regelmatig mee met zijn vader naar het koor en toen hij 15 jaar werd kon Casper aspirant-lid worden. Zijn vader betaalde de contributie voor inmiddels twee van zijn zonen en daardoor stonden zij met 15 jaar als lid ingeschreven. Casper komt uit een zeer muzikaal gezin en wist dit zelf ook over te brengen op zijn kinderen en kleinkinderen zowel qua zang als de blaaskunst.

Vader Jan zong op een gegeven moment met vijf zonen in het koor en moeder Spannenberg met een aantal dochters en schoondochters bij Jubilate Deo. Met enige regelmaat zong en zingt een ad hoc familiekoor van broers, zussen, zwagers, schoonzusters, neven en nichten bij familie-evenementen en dergelijke.

Casper is een graag gehoord baritonsolist zowel bij DEV als andere koren maar ook onder meer bij evangelisatiediensten. Tijdens zijn militaire diensttijd was hij samen met de Johan Willem Frisokapel te beluisteren in een radio uitzending ten behoeve van de militairen die gelegerd waren in La Courtine. Uiteraard waren en bloemen voor Casper zijn vrouw.

                                   

« terug naar overzicht