Afscheid van Bert Duijst

Woensdagavond 7 mei jl. heeft Bert Duijst afscheid genomen van DEV. Enige tijd geleden al werd het plan door het bestuur van DEV geopperd om in een ontspannen sfeer afscheid van Bert Duijst te nemen met Bert, die per 1 november 2013 wegen ziekte ontslag had genomen als dirigent van DEV, werd overlegd waar en wanneer het afscheid zou plaatsvinden.

Afgelopen woensdagavond, 7 mei, tijdens de repetitieavond, vond het afscheid plaats in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Na opening van de voorzitter Johan Knegt werd Bert in de gelegenheid gesteld om een korte repetitie te houden met DEV.
Nadat hij een aantal muzieknummers met het koor had doorgenomen vertelde Bert hoe hij tot zijn noodgedwongen besluit was gekomen om te stoppen met het dirigentschap van DEV.
Hij was bijna 18 jaar dirigent van DEV geweest. Met het koor en het bestuur heeft hij altijd heel goed kunnen werken. Bert vertelde dat hij heel mooie herinneringen en kostbare momenten met DEV heeft gehad en dat hij met pijn in zijn hart de moeilijke beslissing heeft moeten nemen.
Bert die 18 jaar geleden een goed en enthousiast mannenkoor had overgenomen van zijn voorganger Karel Rouw hoopte dat de stijgende lijn van DEV onder de nieuwe leiding van Bert van de Wetering kan worden doorgezet. Bert wenste het DEV bestuur, dirigent en koor Gods zegen toe.

Na de woorden van Bert Duijst werd Bert vervolgens toegesproken door voorzitter Johan Knegt.
Johan memoreerde ook aan een heel mooie tijd van DEV onder leiding van Bert en haalde hierbij een aantal herinneringen op. Als afscheid overhandigde Johan Bert een envelop met cadeaubonnen en een boeket bloemen voor de vrouw van Bert, Hilly.
In de koffiepauze werd iedereen door Bert  getrakteerd op een lekkernij.

Na de koffiepauze was de leiding weer in handen van Bert van de Wetering.

Een leuke bijkomstigheid was dat Karel Rouw ook aanwezig was tijdens de repetitieavond. Karel komt zo af en toe nog eens binnenlopen om  de jongens nog eens te spreken, te zingen en de DEV-sfeer nog weer eens te proeven.

Van deze gelegenheid werd dankbaar gebruik gemaakt door een fotograaf die de drie dirigenten van DEV vastlegde op de gevoelige plaat. 

                          

                                             

« terug naar overzicht