PERSBERICHT

INDRUKWEKKEND DRIELUIK-CONCERT ‘D.E.V.’

Zaterdag j.l. gaf het Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ te Hattem o.l.v. Bert van de Wetering en bijzonder concert in de Grote- of Andreaskerk. Het koor had gekozen voor het thema ‘Drieluik-concert’.

Begonnen onder het grote orgel werd meteen de toon gezet met een mooie uitvoering van ‘Psalm 150’ van César Franck. Na de openingswoorden direct gevolgd door het bekende ‘Cantique de Jean Racine’ - Gabriël Fauré en het ‘Sanctus’ – Th. Verhey met fraaie baritonsolo van Casper Spannenberg. André vanVliet tekende voor een subtiele orgelbegeleiding waarbij het koor duidelijk hoorbaar bleef met mooie nuancering en aandacht voor de tekst.
DEV had het zich niet gemakkelijk gemaakt met de uitvoering van een drietal a capella werken vanuit het koor. De kerk vulde zich met prachtige espressieve koorklanken, zuiver en met aandacht voor passende legato’s in het moeilijke werk van de componist Morten Lauridsen ‘O Mangum Mysterium’. Dirigent Bert van de Wetering wist het koor tot een hoge prestatie te leiden in ‘Son of God, here I stand’ van John Traverne, pianissimo’s en forto’s wisselden elkaar af in mooie akkoorden.
Als intermezzo zong Bert van de Wetering ‘Drei Biblische Lieder’ van Anton Dvórak. , een warme bas-baritonstem waar de aanwezigen ademloos naar luisterden

Deze avond ook een première! Ere-dirigent Bert Duijst, zelf aanwezig, had voor het koor een bewerking geschreven van Psalm 80, een niet zo gemakkelijk werk voor mannenkoor waar in de harmonisatie, de inhoud van deze psalm duidelijk werd vertolkt met soms dissonant klinkende akkoorden die zich in met name vers drie stralend oplosten.
Tot slot vanuit de dooptuin een drietal werken waaronder ‘Het lied van de opstanding’ – Huub Oosterhuis en het ‘Stay with me’ op muziek van W.A. Mozart in een bewerking van Bert Duijst met een mooie bassolo van Casper Wim Spannenberg.
Woorden van dank werden onderstreept met de aanbieding van bloemen aan alle medewerkenden.
DEV verliet de dooptuin al zingend met de zegenbede ‘God zij met U’. Het betekende het eind van een indrukwekkend concert.

Kerstconcert DEV 2023

KERSTCONCERT ‘D.E.V.’ Woensdag 20 december a.s. hoopt het Chr. Mannenkoor DEV haar jaarl... lees verder »

Nieuwsarchief

Momenteel wordt alleen nieuws niet ouder dan 3 maanden getoond, klik hier voor alle nieuwsberichten