Welkom bij Christelijk Mannenkoor D.E.V. Hattem 

 "Door Eendracht Verbonden"

Die naam "Door Eendracht Verbonden" wil het Christelijk mannenkoor uit Hattem waarmaken.

Vanaf de oprichting in 1935 wil D.E.V. de boodschap van "Heil en Verlossing" zingend verkondigen. Het is heel belangrijk om "eendrachtig verbonden" te zijn als broeders en vrienden en elkaar tot steun te zijn in moeilijke tijden. 

  

Kenmerken van het koor

A capella zingen, dynamiek en creativiteit zijn de dirigenten en D.E.V. op het lijf geschreven. Wat is ons repertoire. Overwegend geestelijke muziek. Van vlotte Negro spirituals en een aantal worship liederen via Nederlandstalige naar Engelse, Franse, Duitse, Latijnse en Bijzantijnse kerkmuziek. Van Populair naar mooie (maar ook moeilijke) klassieke werken. Van de "Messiah" naar de Zigeunerbruiloft en "Die Juliska aus Budapest".

DEV is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangers Bond onder nr. 10893 en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 40104058.
Het IBAN nr. van DEV is: NL64  INGB 0001 0071 83.

De vestigingsplaats van D.E.V. is Hattem: een stadje gelegen aan de oevers van de prachtige rivier de IJssel in het noordoosten van Gelderland en in het bezit van een rijke historie. Over de historie kunt u nader worden geïnformeerd via http://www.ronduithattem.nl/ (bron: gemeente Hattem). Via deze website kunt u trouwens ook kennis nemen van wat Hattem te bieden heeft aan haar gasten: de verschillende musea, bezienswaardigheden, recreatiemogelijkheden, sport, winkelen en overnachtingen. Ook wordt  d.m.v. een agenda aangegeven wat er te doen is op bepaalde dagen. Ook de concerten van D.E.V. worden hierop vermeld. Hattem wordt ook wel een muziekstad genoemd omdat er zoveel zangkoren en muziekkorpsen actief zijn.