Dirigent DEV !!

Per 1 januari 2018 is onze dirigent  Edwin Velvis. 

Edwin Velvis (Groningen, 1968) maakte kennis met de Engelse koormuziek op een reis naar Cambridge in 1989. Dit was de aanleiding om muziek te gaan studeren en vooral om te gaan zingen.

Al snel raakte hij betrokken bij het Roder Jongenskoor waarbij hij ruim tien jaar als bas heeft gezongen. Hiernaast zong hij bij The Gents dat is ontstaan uit een concertreis naar de Verenigde Staten in 1996.

Edwin studeerde Schoolmuziek, zang en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen, waarvoor hij in 1996 slaagde, en bij de SNK te Utrecht. Hij studeerde o.m. bij Marijke van Klaveren en Silvère van Lieshout.

Daarnaast maakt hij nog regelmatig reizen naar Engeland om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de koormuziek en om zijn hobby uit te oefenen: fotograferen.

Edwin volgde zanglessen bij o.m. Bouwe Dijkstra en Frans Huyts. In de begin jaren ‘90 leidde hij diverse koorprojecten en richtte hij jeugdkoren op. Later verzorgde hij cursussen kinderkoordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (1999, 2000). In juni 2003 behaalde hij met zijn Jeugdensemble Focaliber de eerste prijs voor kleine ensembles op een voorronde van het Nationaal Korenfestival waar 28 koren aan deelnamen. In mei 2006 behaalde hij met dit ensemble de eerste prijs op het Noord Nederlands Korenfestival. Met zijn Kamerkoor Cantus Consort Overijssel behaalde hij in 2010 de tweede prijs op het jaarlijkse korenfestival op Schiermonnikoog. Verder behaalde hij met zijn kamerkoor Northern Voices in 2013 de eerste prijs op dit korenfestival. In oktober 2011 zong hij met het Cantus Consort twee Evensongs in de prestigieuze kathedraal van Salisbury en een concert in de kathedraal van Wells in Engeland. Later leidde hij nog vele Evensongs in Engelse kathedralen waaronder Lincoln Cathedral, Ely Cathedral en Norwich Cathedral met het projectkoor Dutch Choral Singers.

Momenteel is hij als dirigent werkzaam bij een zestal koren en koorprojecten, geeft hij zangles en verzorgt hij regelmatig workshops stemvorming bij koren en geeft hij cursussen aan (koor)zangers. Deze werkzaamheden vormen sinds 2007 samen zijn onderneming VELVISION. Hiernaast organiseert hij culturele en muzikale reizen voor koren en samengestelde reisgezelschappen.