Kerstconcert DEV in De Open Poort te Hattem

 

                         

                                                                          KERST MET ‘D.E.V.’ 

Woensdag 19 december hoopt het Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ haar kerstconcert te geven in De Open Poort te Hattem.
Dit jaarlijks concert, in de prachtige- sfeervol aangeklede kerk, trekt elk jaar weer veel bezoekers uit zowel Hattem alsook uit de wijde omgeving.
In het programma voor dit jaar is meer samenzang van bekende kerstliederen ingeruimd naast prachtige koorzang. De bekende organist Harm Hoeve zal deze samenzang feestelijk begeleiden en krijgt ondersteuning hierbij van Dick Post op trompet. Deze laatste is 1e trompettist bij de Chr. Muziekvereniging te Hattem.
Ook is er medewerking van de sopraan Esther Kouwenhoven.  Esther studeerde in 2018 af bij Lena Lootens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze was soliste in Bach's Matthäus-Passion, de Hohe Messe en het Magnificat, Gloria van Vivaldi, Mozart's Requiem en de Krönungsmesse. Esther heeft gewerkt met dirigenten als Bart van Reyn, Paul Dombrecht en Geert van den Dungen. In 2018 was ze finaliste in de wedstrijd ‘Les Nouveaux Talents de l’Art lyrique’ en won ze de derde prijs in de internationale ‘Bell’Arte’ zangwedstrijd. Tijdens dit concert zingt zij samen met het koor ‘See amid the wintersnow’ maar ook solistisch o.m. van Händel ‘I know, that my Redeemer liveth’ en het ‘Ave Maria’ van de Russische componist Vladimir Vavilov met begeleiding van Harm Hoeve op piano.

DEV heeft een mooi koorprogramma samengesteld bestaande uit oude- bekende Nederlandstalige kerstliederen, het werk ‘Waar is de nieuwgeboren Koning’ van Felix Mendelssohn - ‘For unto us a child is born’ uit de Messiah van Händel en Engelse traditionals.
Ook koorsolist Casper Spannenberg zal twee keer een bijdrage leveren zowel solistisch als samen met het koor.
Het concert wordt afgesloten met ‘Ere zij God’ in koor- en samenzang en zoals altijd het Stille nacht’ in een a capella zetting voor mannenkoor van Fr.Grüber.

Algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Edwin Velvis.

De toegang is vrij – wel is er een deurcollecte. Aanvang concert 20.00 u. - kerkzaal open vanaf half acht.

                                              

                                     Harm Hoeve                                             Esther Kouwenhoven

« terug naar overzicht