Kerstconcert DEV 2023

Woensdag 20 december a.s. hoopt het Chr. Mannenkoor DEV  haar jaarlijkse kerstconcert te geven in een feestelijk aangeklede kerkzaal van De Open Poort. De bekende pianist/organist Adriaan Koops, vaste organist te Kampen en Zwolle, zorgt voor de muzikale omlijsting. Daarnaast zal Heerko Koops zijn medewerking verlenen. Hij speelt euphonium.

Het programma vermeldt een scala aan mooie kerstwerken, zowel a capella als met begeleiding gezongen.Naast de koorzang is er samenzang van een aantal bekende advents- en kerstliederen. Het concert begint om 20.00 uur en de kerkzaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, we houden een deurcollecte ter bestrijding van de kosten. Er is een QR-code opgehangen voor hen die een digitale bijdrage willen overmaken.

 Het koor heeft een mooi programma ingestudeerd. Naast bekende liederen van voorgaande concerten zijn er ook nieuwe liederen in het repertoire opgenomen. Er is dit jaar ruim tijd ingepland voor samenzang. Uit reacties op voorgaande concerten kwam naar voren dat de aanwezigen dit erg op prijs stellen. Vooral in het samen zingen kan gezamenlijk het feit van kerst worden gevierd. Het koor geeft graag gehoor aan deze wens van het publiek.

 Adriaan Koops begon al op jonge leeftijd als kerkorganist kerkdiensten te begeleiden. Op zijn 17e gaf hij zijn eerste officiële orgelconcert in de Hervormde kerk te Musselkanaal. Momenteel is hij als vaste organist aan verschillende kerken verbonden. Ook is hij vaste begeleider van een aantal koren. Op zijn website laat hij zien welke overige activiteiten hij op muzikaal gebeid allemaal verzorgd.
Heerko Koops heeft eveneens een indrukwekkend muzikaal curriculum. Hij begon op 9 jarige leeftijd met het bespelen van de hoorn. Deze werd naderhand ingeruild voor een euphonium. Naast zijn instrumentele opleiding heeft hij ook directie gestudeerd aan het conservatorium te Groningen. Hij is als docent verbonden aan  de kunstschool te Stadskanaal en Winschoten, daarnaast is hij dirigent van zowel een orkest als een brassband. Ook zijn website geeft een mooi inkijkje in zijn muzikale activiteiten.

Edwin Velvis is alweer geruime tijd verbonden aan ons koor. Hij besteedt veel aandacht aan de zangkwaliteiten van het koor. Het koor bestaat uit amateurs, Edwin is er op gericht het koor zo professioneel mogelijk te laten klinken. Dit vergt veel, zowel van de koorleden als van de dirigent. We hopen dat dit zijn vruchten laat horen op het komende concert. De website van Edwin toont zijn veelkleurig muzikaal verleden, zowel als uitvoerend zanger als van dirigent en andere muzikale activiteiten. Met zijn verschillende koren heeft hij verscheidene malen prijzen in de wacht gesleept.

« terug naar overzicht