Najaarsconcert DEV vrijdag 5 oktober 2018

                                           

NIEUWS VAN HET CHR.MANNENKOOR D.E.V.!

Het Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ is het nieuwe seizoen gestart! Het koor maakt zich op voor het kerkconcert op vrijdag 5 oktober a.s. in de Andreaskerk te Hattem. Dirigent Edwin Velvis verwacht veel van dit concert met zijn mannen en de laatste puntjes worden nu op de i gezet!

Voor mannen die kennis willen maken met het koor een uniek gelegenheid om vrijblijvend de repetities bij te wonen. De leden van het koor komen tot uit de wijde regio, van Dalfsen, Zwolle en Nieuwleusen tot Wezep, Wapenveld en Apeldoorn. De regio vindt elkaar bij DEV!

Direct na het concert gaat het koor aan de slag met het kerstrepertoire en mooie koorwerken voor het nieuwe seizoen.

Aan het concert op vrijdag 5 oktober werken mee, André van Vliet – orgel/piano en Myrthe van Hulst – cello. Op het programma staan naast het Nederlandstalig geestelijk lied mooie mannenkoorwerken zoals het ‘Nôtre Père’ van Maurice Duruflé, het bekende ‘Verleih uns Frieden’ van Felix Mendelssohn een blok Psalmen o.a. in de Anglicaanse zetting maar ook Psalm 121 in een bewerking van Bert Duijst. Het concert begint met het ‘Halleluja’ van Ludwig von Beethoven in een mannenkoor-bewerking van onze plaatsgenoot  Herman Weelink en het concert wordt afgesloten met Psalm 134 in een bewerking van dirigent Edwin Velvis voor koor- en samenzang en dit samen met piano en cello. De verschillende koorblokken worden afgewisseld met orgel- en cello solo’s. André zal o.m. op het grote orgel de Sinfonia uit Cantate 35 “Geist und Seele wird verwirret” J.S.Bach ten gehore brengen. Het prachtige werk ‘Sicilienne’ van Gabriel Fauré zal worden uitgevoerd door de celliste Myrthe van Hulst en begeleid worden door André van Vliet-piano.

Het concert begint om 20.00 u. en de kerk is open vanaf half acht. Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij de leden en Chr. Boekhandel De Fontein à € 8,=  p.p. , aan de kerkzaal € 10,=. 

DEV repeteert op woensdagavond van 19.45 – 21.45 u. in het gebouw De Notenhof aan de Sparrenlaan 3a. Voor meer informatie 038 4441990 of 4442419.  

« terug naar overzicht